Heikki Kovanen Tavasttähdessä

”Toisen huomiominen on kaiken toiminnan perusta”.

Heikki Kovanen 18.1.2016

IMG_7991vKäytiin mielekiintoista keskustelua Kovanen Oy:n toimitusjohtajan kanssa. Miten Kovanen taksifirma perustettiin ? Kenen kannattaa ryhtyä yrittäjäksi? Mitä yrittäjän tulee tehdä, jotta asiakkaita kääntyisivät hänen puoleensa? Mikä ratkaisee, kun kilpailu on niin kova? Nämä ovat vain muutamia monista kysymyksistä, joihin H. Kovanen vastasi kuuntelijoille.

Saimme tietää, että asiallinen palvelu, johon kuuluvat mm. asiakkaan tervehtiminen ja oven avaaminen asiakkaalle, on hyvin tärkeä. Tarkoitus on kohdella ihmistä ihmisenä – eikä pelkästään tulonlähteenä.

Kovasen mukaan muutos täytyy aloittaa ruohojuuren tasolla, jotta koko firma kukistaisi. Näin ollen myös taksikuljettaja on yritysmenestyksen tuottajia. Hän voi tehdä asiakkaan päivästä helpomman tai vaikeamman, ja seuraksena firman maine joko nousee tai kärsii. Ei auta toimitusjohtajan laatima parannussuunnitelma, elleivät kaikki yrityksen työntekijät ole mukana.

Puhuttiin myös teknologiatrendeistä. Kovasella kehitellään uutta teknologiaa, jotta asiakkaita voitaisiin palvella järjestyksessä. Vakioasiakkaita palvellaan ensimmäisinä, sillä se kuuluu asiaan. Tulevaisuudessa, kun puhelinjonossa on eri asiakkaita, ensimmäisenä vastataan vanhaan asiakkaan puheluun. Priorisointi tekee palvelusta erinomaisen.