Hankkeen tausta

Tavasttähti on muutamien Opus Dein jäsenten ja ystävien yhteinen hanke. Sen taustalla on hyväksi koettu konsepti ja aktiivisten tukijoiden tärkeä panos.

Tavasttähti-hankkeen tavoitteena on tukea yhteiskuntaa rakentavalla tavalla. Se tarjoaa nuorille miehille vastuullisen ja kodinomaisen ympäristön kasvamiselle ja kehittymiselle opiskeluaikana.

Tavasttähden toiminnan ja ajatusmaailman perustana ovat kristilliset arvot. Arvomaailma näkyy kodin toiminnassa ja elämäntavoissa. Talon asukkaista välitetään aidosti, ja yhteiset tapahtumat sekä ruokailuhetket ovat osa talon arkea. Kaikki, jotka ovat valmiita sitoutumaan talon toimintaperiaatteisiin sekä kunnioittamaan talon arvomaailmaa voivat hakea paikkaa Tavasttähdessä.

Lisäksi talossa on oma pieni kappeli, jossa halukkaat voivat hiljentyä. Tavasttähdessä asuu myös kaksi katolista pappia.

Opus Dei lyhyesti

Opus Dei on katolisen kirkon instituutio ja kansainvälinen järjestö. Sen perusti vuonna 1928 Johannes Paavali II:n pyhäksi julistama espanjalainen pappi, Josemaría Escrivá. Opus Dein tehtävä ja päämäärä on levittää tietoisuutta siitä, että kaikki kristityt on kutsuttu aitoon kristilliseen elämään ja muiden ihmisten palvelemiseen arjessa ja ammattityössään.

Opus Dei tarjoaa kiinnostuneille hengellistä opetusta ja tukea löytämään Jumala jokapäiväisessä elämässä. Tavasttähdessä Opus Dei on vastuussa opiskelijakodin kristillisten arvojen vaalimisesta ja hengellisistä tilaisuuksista.

Lisätietoja Opus Deistä:

Opus Dei