Toiminta

Tavasttähdessä järjestetään pääsääntöisesti toimintaa sekä asukkaille että heidän ystävilleen. Toimintaa on monipuolisesti laidasta laitaan, ja se kehittyy dynaamisesti ja spontaanisti kunkin mielenkiinnonkohteiden mukaan. Silti tietyt toimintamuodot ovat muodostuneet vakiintuneemmiksi, kuin toiset.

kesäkuu 2024

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
  • Dinner
8
9
10
11
12
13
  • Kuukausiretriitti
  • Rukoushetki
14
  • Dinner
15
16
17
18
  • Olut, usko ja yhteiskunta
19
20
21
  • Dinner
22
23
24
25
26
27
28
  • Dinner
29
30

 Viikoittain

                  Discussion Coffee

Discussion Coffee on mahdollisesti perinteisin aktiviteetti Tavasttähdessä. On myös sanottu, että Discussion Coffee on paras paikka juoda hyvää teetä. DC:n muoto on muuttunut paljon ajan myötä: alussa se järjestettiin aamupalan yhteydessä kerran viikossa, jolloin opiskelijat kokoontuivat puhumaan erilaisista humanistisista ja filosofisista aiheista. Sen jälkeen se siirtyi ilta-aikaan, mikä tapa onkin säilynyt tähän asti.

Discussion Coffeessa on ollut käsiteltävänä mm. kurssi “Hyvejohtajuudesta”, poliittinen filosofia ja tieteen suhde uskontoon.

                  Cinefoorumi

Cinefoorumi pidetään yleensä joka toisena perjantaina. Ideana on nauttia hyvistä elokuvista erinomaisessa seurassa. Ennen elokuvan alkua on lyhyt esitys elokuvan pääaiheista ja mielenkiintoa herättävistä kohdista. Elokuvan päätyttyä seuraa vapaamuotoinen keskustelu, jolloin jokainen voi jakaa omia näkemyksiään elokuvasta.

Cinefoorumissa on katsottu mm. Amazing Grace, The Tree of Life, Kaunis elämä, Perikato, Cast Away, Viimeinen samurai, Knowing – Tieto, Lupaus, Kummisetä, Citizen Kane, On The Waterfront ja paljon muita.

                  Jalkapallo

Kerran viikossa järjestetään jalkapallomatsi halukkaille. Talvella pelataan yleensä lähellä olevassa Meilahden liikuntakeskuksessa. Kesällä matsit pidetään ulkona Ruoholahdessa.

Tavasttähden pelit ovat hyviä hetkiä harrastaa urheilua ainutlaatuisen tunnelman kanssa.

Vuosittain

                  Syksyn vaellus Lappiin

Vuodesta 2007 lähtien on järjestetty vaellus Lappiin syksyllä. Lapin matka on hyvä tapa viettää kesän loppua ja valmistautua tulevaan opiskeluvuoteen.

Tähän mennessä on vaellettu kolmen valtakunnan rajapyykin seuduilla Pohjois-Suomen ja Norjan rajamaastossa. Syksyn alku on erinomainen hetki vaeltaa tällä alueella, sillä tällöin voidaan nauttia kauniista ruskasta ja välttää aina niin ongelmalliset hyttysparvet.

                  Santiagon tie

Camino de Santiago eli Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitti on kävelyretki Santiago de Compostelan katedraaliin, jonne apostoli Jaakob on haudattu.

Santiagon tie on tunnettu keskiajasta lähtien ja kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Santiagon tien retkellä on mahdollisuus tutustua Pohjois-Espanjan nähtävyyksiin, perehtyä keskiajan kulttuuriin, nauttia luonnosta ja saada ainutlaatuinen hengellinen kokemus. Monet kävelevät satojen kilometrien reittiä pala palalta vuosittain.